Conference@Net

inovativno on-line i mobilno rješenje za organizaciju konferencija

Conference@Net
Conference@Net
on-line i mobilni alat za organizaciju konferencija, radionica, treninga, edukacija i raznih događanja

IT Conference@Net rješenje omogućava brzo stvaranje web mjesta, a sve je povezano s društvenim mrežama i prilagođeno za prikaz na uređajima s različitom veličinom ekrana, kao i nativnim mobilnim aplikacijama za Android, Apple i Windows.

Bazira se na računalstvu u oblaku (eng. Cloud Computing) te integraciji s društvenim mrežama upotrebom jezičnih procesora i nove paradigme semantičkog web-a. Prilagodljivo korisničko sučelje, bazirano na HTML5 standardu, dizajniranom za mobilne uređaje upravljane dodirom, omogućava korištenje čitave palete uređaja koji u sebi sadrže standardni pretražnik web-a, ali u isto vrijeme omogućuju i tzv. off-line rad aplikacija, omogućujući da se realizira fleksibilni koncept.

Conference@Net
Conference@Net
Conference@Net
Conference@Net
Najvažnija obilježja

Primjenom tehničkih inovacija, program Conference@Net postiže:

  • Skalabilnost i fleksibilnost – postiže se „Cloud Computingom“ i društvenim mrežama. Povećanje broja korisnika se rješava jednostavnim dodavanjem resursa u „oblaku“ gdje je smještena specijalno dizajnirana inovativna tehnološka ekstenzija društvenih mreža koja implementira potrebne funkcionalnosti kroz dobro definirane komponente i servise
  • Adaptivno korisničko sučelje – upotreba standarda HTML5 omogućuje prilagodbu izgleda i strukture sučelja formatu i karakteru zaslona (eng. display-a), te omogućuje kratki period prilagodbe korisnika za njegovo korištenje, na način da se upotrebom tehnoloških inovacija implementira više-kontaktni dodir i manipulacija sadržajem (odabir, poništavanje, povećavanje itd.)
  • Semantički Web – metodologija za označavanje informacija upotrebom metajezika i jezičnih procesora
  • Podrška za rad sa sporim ili povremeno dostupnim vezama – posebni algoritmi i strategija pristupa prijenosu podataka
Prednosti rješenja

Prednost takvog inovativnog rješenja/proizvoda je i u tome što ga je moguće (za)kupiti „po potrošnji“ – bez velikog investiranja u infrastrukturu ili licence, te što je prilagodba korisnika kratka i brza zbog intuitivnog korisničko sučelja prilagođenog i korisnicima početnicima.

To konkretno znači:

  • Za organizatore konferencija – iskoristiti će se društvene mreže za promociju i organizaciju konferencija. Znatno smanjiti troškovi i povećati broj potencijalnih sponzora i sudionika.
  • Za sponzore – povezati će svoj brand sa zanimljivim sadržajem i prezentirati ga na interesantan način sudionicima – potencijalnim kupcima ili partnerima.
  • Za sudionike – primiti će obavijest o njima interesantnim događanjima/konferencijama, imati će mogućnost sudjelovanja u kreiranju sadržaja, aktivno će sudjelovati u predavanjima, moći će ocijeniti izvedbu, pogledati uživo predavanje ili njegovu snimku, povezati /upoznati se s ostalim sudionicima događanja/konferencije itd./span>
Conference@Net dobitnik je 8 međunarodnih nagrada za inovaciju:

2012.

ARCA 10, Zagreb

Zlatna medalja

2011.

INPEX, Pittsburg

Zlatna medalja

CIGIF, Seoul

Srebrna medalja

INST, Taipei

Brončana medalja

HGK, Zagreb

Zlatna kuna

2010.

ARCA 8, Zagreb

Brončana medalja

INOVA 35, Osijek

Zlatna medalja

INOVA, Zagreb

Zlatna medalja