Citus osvojio dvije prestižne nagrade na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA Zagreb 2018

Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA – 43. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i 14. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova koja je održana u Zagrebu, CITUS je osvojio dvije prestižne nagrade i to: zlatnu medalju i SPECAL AWARD za rješenje C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.

Tomislav Bronzin - INOVA 2018
Tomislav Brozin sa zlatnom medaljom za rješenje C@N Motion osvojenom na INOVA Zagreb 2018.

To je digitalna platforma koja omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – stroj – čovjek pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice.

Obilježje ove inovacije je u njezinoj sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih slika ljudi.

Ovo rješenje ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, u svega nekoliko sekundi, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

Galerija fotografija