Hrvatska tvrtka CITUS osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

Na upravo završenom međunarodnom sajmu inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.

C@N Motion zlatna medalja, IPITEX, Tajland
Zlatna medalja za inovaciju C@N Motion osvojena na izložbi inovacija IPITEX na Tajlandu

Sajam inovacija IPITEX 2019, ove godine, predstavio je više od 1000 izložaka sa sudionicima iz 25 država iz cijelog svijeta.

Značaj hrvatskih uspjeha i važne uloge u svjetskoj zajednici inovatora, izniman je s obzirom na veliku ulogu Tajlanda u svijetu inovatora.

Vidim te, znam tko si, što želiš i ne možeš me prevariti! Tako bi ukratko mogli opisati ovu inovaciju.

C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality je digitalna platforma koja omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – stroj – čovjek pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice. Obilježje ove inovacije je u njezinoj sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih fotografija ljudi. Ovo rješenje ne koristi fotografije osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, u svega nekoliko sekundi, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

C@N Motion Smart Customer/Human Engagement omogućava prilagodbu korisničkog sučelja, odnosno personaliziran pristup korisniku, bez korištenja osobnih podataka kojima bi se moglo identificirati osobu koja stoji ispred sustava. Anonimizirani podaci o kupcima omogućavaju prikupljanje podataka za potrebe npr. programa vjernosti, razumijevanje ponašanja potrošača, planiranja ili analize prodaje, logističkog planiranja itd.

Ovo rješenje karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini ovo rješenje higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije. Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja, primjenjivost u raznim industrijama (zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing itd.) samo su neke od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

„Bolji početak 2019. godine nismo mogli ni zamisliti! Ove godine tvrtka CITUS slavi 20 godina postojanja tako da je osvajanje zlatne medalje na Tajlandu fantastična nagrada ne samo za ovo rješenje nego i za naš dosadašnji rad i trud. Tržište Tajlanda je izuzetno zahtjevno u svim aspektima i konkurencija je bila izuzetno jaka. I kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality. Ova nagrada rezultat je rada cijelog CITUS tima i izuzetno sam ponosan na njega. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus.

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je preko 60 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS, Microsoft Silver Certified Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je pet patenta s područja ICT-a, te je dobio veliki broj zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Kanada, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska) za svoje inovacije. Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI. Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci, 15 godina za redom nositelj je počasne titule Microsoft Most Valuable Professional, a 10 godina je bio Microsoft Regional Director (2003-2013). Redovni je predavač na Microsoftovim konferencijama poput Microsoft TechEd Europe, WinDays, MS NetWork i MobilityDay, kao i predavač na Visokom učilištu Algebra. Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji. Bio je dugogodišnji član upravnog odbora INETA Europe – International .NET Association tijekom njenog postojanja, dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore. Temeljem njegovog iskustva kao Solution Architect-a realizirani su brojni projekti između kojih i: www.citus.hrwww.conferenceatnet.comwww.can-motion.com i www.BodyMeasures.com.hr