Povijest

poslujemo već više od 20 godina
Tvrtka CITUS utemeljena je 1999. godine i od svog početka, pa sve do danas, poslujemo u cijelom svijetu i svoj razvoj temeljimo na vlastitim inovacijama.

CITUS je Microsoft Certified Partner koji se bavi savjetovanjem, projektiranjem, razvojem i implementacijom inovativnih mobilnih, cloud, AI, AR i MR IT rješenja.

U svom dosadašnjem radu, diljem svijeta, osvojili smo više od 100 nagrada za inovacije u ICT-u (SAD, Velika Britanija, Kanada, Rusija, Tajvan, Malezija, Koreja, Poljska, Hrvatska itd.) koje smo pretvorili u uspješne proizvode.
Svoj rad baziramo na naših pet patenata s područja ICT-a.
Proglašeni smo Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation, na European Business Awards (EBA) 2016/2017 natjecanju, a na najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih tehnologija INPEX 2015, osvojili smo dvije zlatne medalje te nagradu Best Invention of Europe.

Nositelji smo certifikata ISO 9001-2015 za kvalitetu.

osnivač i direktor tvrtke CITUS, inovator i vizionar
Tomislav Bronzin
Tomislav Bronzin

Tomislav Bronzin je poduzetnik inovator, autor pet patenta s područja ICT-a, a sa svojim timom je dobio čitav niz najviših nagrada, zlatnih i platinastih medalja za ICT inovacije u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Koreji, Rusiji, Tajvanu, Hrvatskoj, Maleziji, Rumunjskoj, Poljskoj za svoje inovacije.

Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Microsoft365/Office365, PowerApps i PowerBI. Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci, te je višegodišnji nositelj počasne titule Microsoft Most Valuable Professional, kao i jedan od malog broja nositelja titule Microsoft Regional Director.

Autor je niza stručnih i znanstvenih radova iz područja informatičke tehnologije, osobito u domeni projektiranja i razvoja softvera, računarstva u oblaku, umjetne inteligencije, virtualne/proširene stvarnosti, inovacija, upravljanje projektima i rizicima, razvoja poduzetništva/startupova itd. Redovni je predavač na stručnim IT konferencijama, kao i predavač na Visokom učilištu Algebra, te mentor mnogim timovima na različitim projektima.

Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji, a bio je i dugogodišnji član upravnog odbora INETA Europe – International .NET Association.

Dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore i član Izvršnog odbora ICT udruženja Hrvatske udruge poslodavaca (HUP-ICT). Doprinjeo je profesionalno i kao:
1. Član Tematskog inovacijskog vijeća za sigurnost u sklopu Strategije pametne specijalizacije (S3) Republike Hrvatske
2. Član radne grupe kupine za izradu Strategije digitalizacije Republike Hrvatske
3. Član radne grupe za izradu novog tematskog prioritetnog područja Strategije pametne specijalizacije (S3): „Digitalni proizvodi i platforme“.