MR Asistent

Razvoj softvera za kontekstualizaciju industrijske okoline pomoću pomiješane stvarnosti u energetici i prometu

Europska Unija – zajedno do EU fondova

Europski strukturni i investicijski fondovi

Operativni program Konkurentnost i kohezija

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Partneri

grafički_fakultet

Razvoj softvera za kontekstualizaciju industrijske okoline pomoću pomiješane stvarnosti u energetici i prometu

Virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR) i pomiješana stvarnost (MR) kao dio umjetne inteligencije (Artificial Intelligence) su skup tehnologija koji se nalazi u početnim fazama razvoja za poslovne namjene. Broj razvijenih komercijalnih proizvoda u ovome području još je vrlo skroman, a čak se i za većinu takvih može vidjeti da im stabilnost postojanja i dostupnosti na tržištu vrlo upitno.

Pojavom 3D tehnologija poslovne je korisnike privukao veliki potencijal primjene tih tehnologija u svakodnevnom poslovanju pa oni traže kvalitetna rješenja koja bi im omogućila konkurentsku prednost na tržištu. Stoga mnoge korporacije ulažu velika sredstva u vlastiti razvoj novih rješenja, najčešće bez suradnje sa znanstvenom zajednicom.

Očekivani rezultat projekta je inovativno softversko rješenje koje omogućava povezivanje sa VR/AR/MR tehnologijama namijenjeno direktnoj prodaji na svjetskom tržištu, te ugradnji u druge softverske proizvode prijavitelja koje će na taj način postati tržišno konkurentni.

Javni poziv: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“
Kod projekta: KK.01.2.1.02.0296
Ukupna vrijednost projekta: 7.498.779,30 kn
Bespovratna sredstva: 3.875.204,95 kn
Razdoblje provedbe: 30.9.2021. – 31.11.2023.
Kontakt: CITUS d.o.o. | citus@citus.hr | tel +385 1 3667 120
Pogledati više na: mrassistant.eu