BookMedia

on-line platforma namijenjena tehničkoj pripremi digitalnih sadržaja

BookMedia
BookMedia - on-line platforma namijenjena tehničkoj pripremi digitalnih sadržaja

Inovativna multimedijska platforma BookMedia omogućava pripremu digitalnih (multimedijskih) obrazovnih sadržaja koji se povezuju na bilo koju već postojeću knjigu ili neku drugu vrstu 2D/3D objekata u prostoru. BookMedia je inovativni hrvatski proizvod i predstavlja jedinstveno rješenje te vrste u svijetu, za koji je naš tim dobio 10 međunarodnih nagrada za inovaciju u IT-u.

Platforma se sastoji od dva dijela: prvi dio je on-line platforma namijenjena tehničkoj pripremi digitalnih sadržaja, a drugi dio je mobilna aplikacija (na Android i IoS platformi) za konzumaciju prethodno pripremljenih sadržaja. On-line platforma omogućava da se tradicionalno iskustvo čitanja knjige obogati multimedijalnim elementima, uključujući zvuk, video, slike, tekst, 3D modele, kvizove, interaktivne HTML module i poveznice.

Krajnji korisnik koristi mobilnu aplikaciju usmjeravanjem kamere pametnog telefona ili tableta prema dijelu stranice, odnosno slici u knjizi ili nekoj drugoj vrsti 2D/3D objekata u prostoru. Mobilna aplikacija automatski prepoznaje o čemu se radi i na ekranu se prikazuje multimedijski sadržaj ili interaktivnu aplikaciju.

Iz prethodno navedenog opisa slijedi da je BookMedia vrhunska platforma za pripremu digitalnih obrazovnih materijala koji se mogu povezivati kako s postojećim knjigama, tako i sa drugim oblicima 2D i 3D objekata u prostoru. Zahvaljujući naprednim mogućnostima primjene proširene stvarnosti (engl. Augmented Reality), posebno je primjenjiva na sve vrste zahtjeva i potrebe korisnika na visokim učilištima.

Naš razvojni tim kontinuirano bavi razvojem novih funkcionalnosti i unapređenjima postojeće BookMedia platforme u skladu s potrebama naših klijenata

Platforma se može primjeniti u raznim industrijama i područjima te je idealna za obrazovanje, zdravstvo, turizam, zabavu, maloprodaju i marketing. Namijenjena je profesorima, učiteljima, izdavačima, proizvođačima, trgovcima, distributerima i agencijama.

Međunarodne nagrade za inovaciju: 10