CITUS PARTNER U HRVATSKO-KINESKOM PROJEKTU

“Research and Application Demonstration on Key Technologies of AR Information Service in Museum Based on 4G/5G” veliki je znanstveno-istraživački projekt u okviru zajedničkog hrvatsko-kineskog financiranja istraživačkih projekata. U sklopu projekta kineski tim posjetio je Hrvatsku. Kineski tim posjetio je tvrtku CITUS gdje su mu prezentirana CITUS inovativna i nagrađivana rješenja.

Nositelji projekta su Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet i Beijing University of Posts and Telecommunications. Partneri projekta su, iz gospodarstva, tvrtka CITUS d.o.o. te Nacionalni muzej moderne umjetnosti Zagreb. Kroz razvoj i terenska testiranja, konferencije i programe razmjene stručnjaka, razvili smo hardverske i softverske tehnologije za arhitekturu sustava prijenosa informacija “usmjerenu na ljude” mobilnog terminala i digitalnog sadržaja.

AR Museum je aplikacija koja predstavlja inovativnu platformu za obogaćivanje korisničkog iskustva posjetitelja muzeja i oplemenjivanje muzejskih izložaka. Temelji se na ključnim tehnologijama proširene stvarnosti (engl. Augmented Reality AR) koje omogućavaju da se automatski vizualno prepozna umjetničko djelo korištenjem servisa u oblaku i tehnologiji precizne superpozicije položaja AR-a na mobilnom uređaju, koja može ostvariti brzo prepoznavanje i praćenje 3D objekata na mobilnom uređaju, kao i preciznu lokaciju- temeljena superpozicija stvarne slike i virtualnog digitalnog sadržaja 3D objekata.